Write a comment

Grupul de lucru pentru siguranţa în şcoli şi prevenirea abandonului şi absenteismului şcolar în județul Sibiu, condus de subprefectul Horațiu Marin, a analizat, miercuri, 10 iulie, rapoartele Inspectoratului de Poliție și Inspectoratului Școlar pentru anul școlar 2018 – 2019.


Potrivit datelor prezentate de comisarul șef de poliție Lucian Tarnu, adjunctul șefului IPJ Sibiu, în acest an școlar au fost sesizate 54 de fapte penale, 27 dintre acestea înregistrându-se chiar în municipiul Sibiu.

Potrivit auorităților, aceste fapte nu prezintă un grad ridicat de pericol, în general fiind conflicte spontane între elevi, concretizate în faptele de lovire (31), precum și infracțiuni de furt (18). Cu toate acestea însă, la o adică, acestea se pot constitui într-un potențial precedent...

În cadrul menționat, s-a pus în vedere faptul că, în anul școlar 2018 - 2019, s-au desfășurat activități preventive pe linia asigurării climatului de ordine și liniște publică în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în care au fost angrenate efective ale poliției, jandarmeriei și poliției locale, media zilnică fiind de 82 de poliţişti, 8 jandarmi şi 22 de poliţişti locali. Totodată, polițiștii au desfășurat 1.262 de activități preventive în județ, participând la 256 de ședințe cu cadrele didactice și părinții și la 1.006 ore de curs ale elevilor.
În privința absenteismului, raportul prezentat de inspectorul școlar general, Emilian Novac, evidențiază o medie de 2,4 absențe pe elev, cifrele cele mai mari înregistrându-se în învățământul profesional. Fenomenul de abandon școlar s-a manifestat în aproximativ aceiaşi parametri ca şi în anii şcolari precedenţi, la aproximativ 0,25%.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest