Write a comment

A început școala în România. De câteva zile. Sub semnul scăderii dramatice a numărului de elevi, comparativ cu anii '90 (de la peste 4 milioane, atunci, la mult mai puțin de 3 milioane acum!), cu un ministru intermar și, din nou cu lipsuri, cu școli neaturorizate sanitarși cu toalete în curte și cu alte multe probleme… Și, cum e tradiția pe la noi, nu au întârziat să apară nici incidentele. De-a dreptul șocante!

 

Spre exemplu, trei (numai 3!) copii cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani (!) au reuşit să distrugă o şcoală întreagă din Clejani (județul Giurgiu), în numai trei ore. Asta din princă că elevii în cauză s-au... enervat (!) de o jucărie care cânta! (oare ce spune acest fapt!?!?) . Potrivit observator.tv, ce trei s-au oprit din acțiunea lor de răzbunare numai când auobosit, adică după ce totul a fost făcut „praf”! Potrivit sursei citate, totul s-a întâmplat miercuri, 11 septembrie 2019, la şcoala din Clejani, acolo unde Adi (8 ani), Nico (9 ani) şi Edi (10 ani), au pătruns pe un geam, la sfârşitul cursurilor.

În numai trei ore, cei trei copii au distrus complet 5clase (trei pentru învăţământul primar şi două de grădiniţă), dar și cancelaria, o baie şi... centrala termică.

Mai mult, aceştia au pulverizat şi praful de stins din câteva extinctoare găsite în şcoală.

După ce au obosit, cei trei au mers în baie, acolo unde au distrus instalaţia electrică, notează giurgiupesurse.ro.

Asta spune multe despre modul lor de socializare și percepere a realității, despre (in)adaptarea la colectivitate, despre vulnerabilitate și, cel mai probabil despre inexistența unei relații firești între famile și copii, între familie și școală, și, iată, în unele cazuri, despre neputința școlii de a călăuzi și educa, tocmai pentru că există bariere și lipsuri, și mai ales nu există comunicare cu familia și colectivitatea, pentru că din toate părțile răbufnesc efectele comodității, dezinteresului, delăsării și plasării școlii pe un loc undeva, la „colț”, fără a se mai conștientiza rolul său în comunitate și autoritatea pe care ar trebui să o aibă.

Un alt incident grav s-a petrecut în județul Satu Mare: o învăţătoare din Satu Mare a fost reţinută pentru 24 de ore după ce a atacat doi elevi de 6 respectiv 7 ani (de la clasa pregătitoare), cu spray lacrimogen. Se pare că femeia s-a enervat deoarece copiii erau indisciplinați. Aceasta a ales să îi „potolească” folosind, practic „o armă albă”. Învățătoarea era suplinitor, după ce dăduse examen pentru post în sesiunea de toamnă. Incidentul a avut loc la şcoala gimnazială din Santău.

Foto: observator.tv

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest