Write a comment

 

 

CIFRE ÎNGRIJORĂTOARE: La nivel global, numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a ajuns la 79.359 (cazuri confirmate clinic și cu laboratorul).


Demn de luat în seamă, potrivit informațiilor oficiale, numărul total al deceselor a ajuns la 2.619. (sursa: Institutul Național de Sănătate Publică)
În afara Chinei continentale au fost înregistrate până în prezent 2.097 de cazuri confirmate, dintre care 24 de decese.

În aceste condiții, și în România încep să se anunțe măsuri RADICALE, care, evident, TREBUIE RESPECTATE!
Spre exemplu, Ministerul Educației a trimis de urgență către Inspectoratele Școlare Județene o adresă prin care a recomandat ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în incinta țcolilor, pentru a evita “riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.” Instituția le-a cerut școlilor și să suspende sau anuleze toate activitățile “care implică deplasări în străinătate”.

Așadar, având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare Județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ următoarele măsuri:

  • Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.

  • Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.”

Dacă ținem la copiii noștri, la noi, trebuie să respectăm aceste reguli impuse în situația de față!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest