Write a comment

TURCAN UNIVERSITATE

Ministrul Fondurilor Europene, dl. Mircea Boloș și rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, dl. Sorin Radu au discutat cu vicepremierul Raluca Turcan despre investițiile și oportunitățile de care Universitatea sibiană poate beneficia in viitorul apropiat.


Crearea unui centru de simulare în cadrul Facultății de Medicină, reabilitarea și modernizarea Facultății de Științe, realizarea unei baze sportive a Universității, precum și dezvoltarea relațiilor internaționale ale mediului universitar din Sibiu, sunt proiectele viitoare, cu posibilități de finanțare pe fonduri europene, prioritare atât pentru ULBS, cât și pentru guvern. Iar sprijinul acordat de către echipa guvernamentală este un real ajutor pentru ca aceste proiecte să se implementeze în viitorul apropiat.
Un alt proiect important prin care administrația centrală devine partener Universității Lucian Blaga este programul INNOTECH STUDENT. Proiectul în valoare de 150 de milioane de euro, acordă posibilitatea tinerilor studenți să își deschidă propriile afaceri,
a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Într-o primă fază a programului se vor deschide cel puțin 975 de afaceri și se vor crea peste 5.000 de locuri de muncă!
Am convingerea că colaborarea strânsă dintre Guvern, Universitate și administrația locală va conduce la dezvoltarea sistemului educațional sibian și va aduce plus valoare comunității”, a declarat Turcan.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest