Write a comment

COV

EXTREM DE GRAV: Autoritățile au raportat primul caz de elev infectat cu noul coronavirus. În contextul cursurilor de pregătire pentru examene! Concret, este vorba despre un elev din clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi.

 

De luat în seamă, Eelevul a fost cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională săptămâna trecută, în zilele de miercuri şi joi, asta ăn timp ce bunica asa atepta rezultatul testului înaintea unei intervenții chirurgicale. Din păcate, testul bunicii a ieșit pozitiv! Ulterior, s-a declanșat anchetă epidemiologică în familie și… iată, și elevul cu pricina a ieșit cu test pozitiv!

Reprezentanții liceului ar fi transmis că elevului i s-a luat temperatura la intrarea în școală, conform protocolului, dar nu avea peste 37,3, fiind, probabil, asimptomatic!

Cei 11 elevi din clasa elevului nu mai vin la școală și vor fi testați. Acum se face anchetă epidemiologică în școală.

Iată, așadar, o dovadă nefericită că se pot isca situații critice în conjunctura acestor cursuri(să luăm în considerare că elevii circulă și folosesc transportul în comun, că apoi poate merg la o terasă sau se opresc prin parc și categoric nu vor ține seamă de unele restricții și vor merge ÎN GRUP… Apoi vin examenele… Și iar se „girează” crearea unor grupuri mari care circulă de colo-colo, și seiivescdin nou posibile situații de risc! CINE ȘI CUM GARANTEAZĂ CĂ NU VOR FI PROBLEME???!
Poate înelege cineva, de exemplu, tensiunea prin care trec acum colegii elevului și familiile acestora?! Chiar dacă, din fericire, nu vor fi depistați pozitiv, în starea asta emoțională, sub această presiune, vor putea susține examenele, se vor putea concentra?!? Greu de crezut!

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest