Write a comment

CLSSSS

Școala începe… FĂRĂ celebra declarație pe proprie răspundere din partea părinților, cea care a stârnit nu doar dezbateri dar și un adevărat scandal în comunitate și pe rețelele de socializare. Anunțul a fost făcut marți, în cadrul unor declarații de presă comune din partea miniștrilor Sănătății și Educației.

Cei doi au spus și că totul se va clarifica pe… 10 septembrie, cu numai 4 zile înainte de deschiderea noului an școlar. La 10 septembrie toate instituțiile de învățământ trebuie să știe clar cum vor începe cursurile, fizic, în mod hibrid sau exclusiv online, în funcție de deciziile proprii și de… evoluția situației epidemiologice. Asta în vreme ce, totuși, foarte mulți părinți SE TEM de începerea școlii în mod fizic, iar, pe de altă parte, nu puțini sunt profesorii care recunosc că nu va fi deloc ușor să monitorizeze purtarea corectă a măștii și distanțarea mai cu seamă în ceea ce îi privește pe elevii din clasele primare.

În același context ar trebui să luăm în seamă și PROBLEMA SENSIBILĂ generată de personalul medical INSUFICIENT care deservește unitățile de învățământ. Cu toate că Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a promis că până la data de 10 septembrie va rezolva…

Și, readucem în atenție: situația elevilor care vor fi nevoiți să locuiască la cămin, situația celor nevoiți să facă naveta (în cadrul unei localități sau… între localitatea de domiciliu și aceea unde e școala sau liceul), situația elevilor ai căror părinți ignoră cu bună știință orice reguli susținând că totul e… „vrăjeală”, situația școlilor care nu au spații suficiente pentru a pastra distanța între bănci, care nu au înregulă toaletele sau rețeaua de alimentare cu apă… etc.

Totul este, așadar, sub mari semne de întrebare. Și… TIMPUL TRECE!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest