Write a comment

CLOPOTELULLLLL

Este o problemă care mi s-a adus la cunoștință și, evident, sunt nemulțumit. Nemulțumirea mea nu se leagă punctual asupra cuiva care nu a reușit să contracteze manualul. Întregul sistem pare că nu funcționează. Uitați-vă la tot felul de achiziții care nu au putut fi făcute pentru că metodele birocratice sunt atât de complicate încât până și Guvernul se găsește în imposibilitate de a achiziționa tablete. Totuși, nu e vorba despre o rachetă cu care se zboară pe Marte, este vorba despre niște tablete cu care să învețe copiii care nu pot merge fizic la școală”, a transmis apăsat președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotoceni.

Cred că întregul sistem de achiziții trebuie reevaluat și trebuie găsite metodele prin care achizițiile să fie corecte. Rezultatul să fie contestabil, dar totul să se petreacă într-un termen rezonabil de scurt și astfel de probleme vor putea să fie eliminate.

Nu încerc să iau partea cuiva, dar problema cu manualele nu este nouă, este o veșnică problemă și ne arată că întreg sistemul este prost gândit și nu funcționează. Am pretenția ca, după alegerile parlamentare, să ne apucăm serios de treabă, nu doar să implementăm generic ”România educată”, ci să găsim metodele cele mai bune de a face procedurile de achiziții corecte și să fie finalizate în timp previzibil și util pentru a pune manualul pe banca elevului”, a mai spus președintele, indignat.

Firesc. În fiecare toamnă, de la o vreme încoace, fix înainte de începerea anului școlar, ne trezim că sunt probleme mari cu manulalele. Ba sunt insuficiente, ba nu ajung la timp în școli și la elevi, ba sunt greșite, ba e „amețeală” cu licitațiile…. Acum, însă, la problema manualelor se adaugă încă multe, dincolo de ceea ce se spune fummos la televizor, sunt încă necazuri cu unele școli aflate încă în reabilitare, în maniera în care acolo nu se pot începe cursurile fizic, sunt localități unde, cu toate că ar trebui să se înceapă cursurile în SCENARIUL ROȘU (exclusiv online), din cauza situației epidemiologice, nu există semnal la internet și… multe, multe altele…

Între timp, zilele trec și… TREBUIE SĂ ÎNCEAPĂ ANUL ȘCOLAR!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest