Write a comment

DRUM JAPONIA

Se întâmplă în Japonia...

1. Din clasa I până într-a VI-a se predă o materie "drumul spre bunul simț” din care elevii învață comportamentul civilizat și manierele de bun simț!

2. Nu rămâne nici un elev repetent din clasa întâi până la clasa a 7-a, fiindcă scopul este educația și implantarea principiilor și nicidecum învățământul și stocarea informațiilor!

3. Japonezii, cu toate că sunt considerați printre cei mai bogați oameni din lume, nu angajează femei de casă sau dădace pentru creșterea copiilor, părinții sunt primii răspunzători de educația copiilor!

4. Elevii japonezi, zilnic, timp de 15 minute, fac curat în școlile lor împreună cu educatorii, învățătorii și profesorii, lucru ce a determinat apariția unei generații modeste și atente la fenomenul curățenie și igienă!

5. Fiecare elev japonez are tot timpul la el periuța de dinți și își spală dinții după ce mănâncă și în acest mod învață de mic cum să se păstreze igienic!

6. Profesorii iau masa cu 30 de minute înaintea elevilor, ca să fie siguri că mâncarea este bună și nu este alterată, fiindcă elevul este considerat viitorul țării și trebuie protejat!

7. Este interzisă utilizarea telefonului mobil în trenuri, restaurante și locurile publice cu spații închise și mobilul trebuie setat pe modul ”bun simț”, care în Țara Soarelui-Răsare este foarte important!

8. 98% din tineri au absolvit o insituție de învățământ superior. 

9.Japonezii pun mare preț pe tradițiile și valorile lor culturale, de aceea copiii studiază la ore caligrafie (shodo- scrierea caracterelor cu pensula pe hârtie de orez) și haiku (poezie japoneză cu formă fixă, alcătuită din 17 silabe).

10. Spre deosebire de alte țări, unde anul școlar începe în septembrie sau octombrie, în Japonia anul școlar începe pe 1 aprilie. Astfel, prima zi de școală coincide cu Hanami, sărbătoarea florilor de cireș, considerată de japonezi un moment important al celebrării naturii și vieții în general. Astfel, cei mici asociază mersul la școală cu primăvara, anotimp al reînnoirii și privesc cu optimism acest nou început.

 

… N-AR STRICA SĂ LUĂM AMINTE!

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest