Write a comment

SCENARIIIIII

Din păcate, joi, 1 octombrie, județul Sibiu a rapotat 50 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Învățământul rămâne unul din domeniile afectate!

1 octombrie 2020- în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație:
– 298
de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

36 de unități de învățământ lucrează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

2 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online (C.S.E.I. Nr. 2 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 10 Sibiu);

Situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, internate și izolate/carantinate arată astfel:

– 10 persoane sunt depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate: 6 elevi (Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu, Şcoala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu), 2 cadre didactice (Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș și grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu) și 2 personal nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu);
– 690 persoane carantinate/izolate: 675 elevi (inclusiv din unitățile de învățământ și clasele aflate în scenariul 3), 8 cadre didactice, 2 personal didactic auxiliar și 5 personal nedidactic).

„În comparație cu datele oferite miercuri, 30.09.2020, s-a modificat numărul persoanelor spitalizate (a crescut cu 1 pentru personalul didactic) și numărul persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu 89 de elevi și cu 1 cadru didactic), în total fiind 690 persoane (față de 600 în 30.09.2020)”, au transmis reprezentanții IȘJ Sibiu.

Reamintim: Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest