Write a comment

SCENARIIIiiiiii

Vineri, 2 octombrie a.c. a avut loc o nouă Ședința Extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în cadrul căreia s-a adoptat Hotărârea 49/2020 cu privire la modificarea scenariilor în cadrul unor unități de învățământ.

Conform Hotărârii 49/2020 a CJSU Sibiu s-au aprobat următoarele:

***Pentru următoarele unităţi de învăţământ se suspendă cursurile (Scenariul 3) unor formaţiuni de studiu, începând de acum, după cum urmează:

Şcoala Gimnazială nr. 1 Sibiu – clasa I C;

Şcoala Gimnazială nr. 18 Sibiu – clasele a III-a D şi a IV-a C;

Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu – clasa a IX-a A;

Şcoala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roşu trei grupe de grădiniţă.

***Pentru următoarele unităţi de învăţământ se modifică scenariului de funcţionare, după cum urmează:

Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară  „Terezianum” Sibiu – trece din scenariul 1 în Scenariul 2;

Şcoala Gimnazială Cristian- trece din Scenariul 2 în Scenariul 1;

Şcoala Gimnazială Jina- trece din Scenariul 2 în Scenariul 1;

Şcoala Gimnazială Şeica Mare- trece din Scenariul 2 în Scenariul 1;

Şcoala Gimnazială Poplaca- trece din Scenariul 2 în Scenariul 1;

Şcoala Gimnazială  „Mihai Viteazu” – trece din Scenariul 1 în Scenariul 2;

***Începând cu data de 5 octombrie 2020: Centrul şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 Sibiu-trece din Scenariul 3 în Scenariul 1.

***

situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, internate și izolate/carantinate este următoarea:

  • 14 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate10 elevi (Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu, Şcoala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu), 2 cadre didactice (Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș și grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu) și 2 personal nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu);
  • 629 persoane carantinate/izolate: 614 elevi (inclusiv din unitățile de învățământ și clasele aflate în scenariul 3), 7 cadre didactice, 3 personal didactic auxiliar și 5 personal nedidactic).

 În comparație cu datele oferite joi, 01.10.2020, s-a modificat numărul persoanelor spitalizate (a crescut cu 4 pentru elevi) și numărul persoanelor carantinate/izolate (a scăzut cu 61 de elevi și cu 1 cadru didactic și a crescut cu 1 la personal didactic auxiliar), în total fiind 629 persoane (față de 690 în 01.10.2020).

„Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest