Write a comment

 SARSCOVVV

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează în continuare, dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ. Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu și Școala Gimnazială Racovița învață de acasă, desfășurându-și, din păcate, activitatea în SCENARIUL ROȘU.

Din nefericire, în ultimele zile, numărul cazurilor nou confirmate la nivel județan este foare mare. Azi, spre exemplu, au fost raportate 70 de cazuri noi. 

Joi, 8 octombrie 2020, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație:

  *302 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu o unitate de învățământ;

 *33 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai mult cu o unitate de învățământ;

Potrivit autorităților, situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, internate și izolate/carantinate este următoarea:

  • 13 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate9 elevi (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu), 2 cadre didactice (grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu și Școala Gimnazială Racovița) și 2 personal nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu și Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu);
  • 252 persoane carantinate/izolate: 228 elevi, 16 cadre didactice, 3 personal didactic auxiliar și 5 personal nedidactic).

În comparație cu datele oferite miercuri, 07.10.2020, s-a modificat numărul persoanelor spitalizate (a scăzut cu 1 cadru didactic) și numărul persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu 1 cadru didactic, dar a scăzut cu 21 elevi și cu 2 din personalul nedidactic), în total fiind 252 persoane (față de 274 în 07.10.2020)”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

***Așa cum indică statisticile oficiale, la nivel național, sunt 9429 persoane cu vîrste între 0-19 ani infectate de la începutul pandemiei și până în prezent. Dintre acestea, 3411 sunt din categoria de vîrstă 0-9 ani.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

IMPORTANT: Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest