Write a comment

AAAAAAAAATENTIE

Județul SIBIU anunță azi 25 de unități școlare în SCENARIUL ROȘU. Evident, deloc bine. Mai degrabă extrem de îngrijorător! Din păcate, însă, situația impune luarea unor măsuri drastice.

 

*Potrivit informațiilor oficiale, rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 1,81/1000 de locuitori în ultimele 14 zile (06.10 – 20.10).

*258 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu 9 unități de învățământ;

*50 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai mult cu 2 unități de învățământ;

*25 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor la activități/lecții online (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Liceul Teologic Baptist ”Betania” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit a Forumului German, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș” Mediaș, Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Liceul Tehnologic ”Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului cu structurile Școala Gimnazială Apoldu de Sus, Școala Gimnazială Dobârca și Grădinița cu Program Normal Dobârca, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos, Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus, Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Bîrghiș, Școala Gimnazială Nocrich, Grădinița cu Programul Normal Nocrich, Școala Gimnazială Roșia, Școala Gimnazială Cașolț și Grădinița cu Program Normal Nou Român) – mai mult cu 7 unități de învățământ;

Potrivit informații lor transmise de autorități, situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, internate și izolate/carantinate este următoarea:

  • 19 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate10 elevi (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială Racovița Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu și Școala Ocna Sibiului), 7 cadre didactice (Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Roșia și Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita) și 2 personal nedidactic (Liceul Tehnologic Cisnădie și Școala Gimnazială Apoldu de Sus);
  • 1 118 persoane carantinate/izolate: 1 040 elevi, 63 cadre didactice, 6 personal didactic auxiliar și 9 personal nedidactic).

De luat în seamă, în comparație cu datele oferite marți, 20.10.2020, s-a modificat numărul persoanelor internate (a scăzut cu 2 elevi și 2 cadre didactice) și al persoanelor carantinate/izolate (a scăzut cu 303 elevi, cu 3 cadre didactice și cu 1 personal nedidactic, dar a crescut cu 1 cadru didactic auxiliar), în total fiind 1118 persoane (față de 1344 în 20.10.2020).

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest