Write a comment

TEZA

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat la începutul acestei săptămîni că se ia în calcul varianta ca în acest an școlar să se renunțe la teze. Asta având în vedere că zilnic, din păcate, crește numărul școlilor nevoite să aplice SCENARIUL ROȘU care, desigur, nu e în favoarea nimănui, ci doar necesar în situația creată de pandemie.

Marți, 27 octombrie, au fost anunțate 3.107 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), ceea ce implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Autoritățile precizează că dintre cele 3.107 școli aflate în această situație, 393 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 2.714 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare. 

Așadar, potrivit ministrului de resort, nu este exclus ca în acest an școlar, elevii de gimnaziu și de liceu să nu mai dea tezele semestriale.

Rămâne de văzut dacă o asemenea decizie de eliminare a tezelor va fi descentralizată, luată doar în județele și școlile unde se impune sau dacă va fi aplicată la nivel național.

Măsurile se vor decide etapă cu etapă și vor viza doar anul școlar 2020 – 2021. Oricum, însă, totul va fi inclus într-un Ordin de ministru.

Totodată, ar putea apărea modificări și în privința organizării olimpiadelor școlare, astfel că acestea s-ar putea desfășura exclusiv... online.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest