Write a comment

CLASAGOALA

Închiderea grădinițelor și școlilor începând de luni și transferarea în sistem online a activităților didactice au fost stabilite oficial prin Ordin de Ministru semnat duminică, 8 noiembrie, de Monica Anisie, Ministrul Educației și Cercetării. Ordinul prevede că “începând cu data de 09.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor”. 

Sunt aproape „de pus la colț” comentariile celor care țipă împotriva acestei măsuri drastice, ce-i drept, și care spun că NU, NU în incinta scolilor se îmbolnăvesc copiii… în mod special. Nu. Așa este, dar au fost cazuri când familii în care erau un caz sau două sau… suspecți de coronavirus care și-au trimis „bine-merci” copiii la cursuri. Mai mult, există riscurile în întâlnirile dinainte și după ore, pe alei, în parcuri, în înghesuiala din autobuze sau tramvaie, unde elevii NU respectă nicio regulă, ba chiar mulți iau în bâză toate măsurile, probabil și după modelul… de acasă, sau de la cunoscuți. În plus, la școală, în pauze, chiar credeți că sunt verificați dacă se spală pe mâini și se dezinfectează AȘA CUM TREBUIE???

Până azi, în România, 6092 de copii cu vârste între 0 și 9 ani au fost confirmați pozitiv. Asemenea, alți 13.012 adolescenți,cu vârste între 10 și 19 ani. Unii au ajuns la ATI!

Închiderea școlilor impusă prin acest ordin expiră pe 9 decembrie, la 3 zile după alegerile parlamentare 2020.  

IMPORTANT: Documentul oficial stabilește că în unitățile unde cursurile nu se pot desfășura online, inspectoratele și școlile “au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet.” 

Prevederile integrale ale ordinului de ministru nr. 5.972 din 8.11.2020

Art. 1 Începând cu data de 09.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor. 

Art. 2 (1) Activitățile didactice pentru unitățile prevăzute la art. 1 vor fi desfășurate în sistem on-line, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnoloogiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020. 

(2) În cazul în care activitățile nu pot fi desfășurate conform prevederilor alin. (1), inspectoratele școlare județene/inspectoratul școlar al municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet. 

Art. 3 Activitățile didactice prevăzute la art. 1 vor fi reluate cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță epidemiologică și igienă sanitară. 

Art. 4 Direcția generală învățământ preuniversitar, inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar duc la îndeplinire dispozițiile prezentului ordin. 

Art. 5 Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.” 

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest