Write a comment

Av1

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ a realizat, în perioada 16 – 21 decembrie 2020, un sondaj în rândul angajaților din învățământ, pentru a vedea percepția acestora privind redeschiderea unităților școlare și vaccinarea voluntară. Potrivit reprezentanților Federației, chestionarul a fost realizat în contextul în care Agenția Europeană pentru Medicamente ar urma să aprobe în 23 decembrie vaccinul Pfizer/ BioNTech, primul vaccin anti-COVID pentru uz în Uniunea Europeană. Iar opinia celor din domeniile esențiale are un impact major!

Comncret, potrivit calenadrului prestabilit, din ianuarie, autoritățile române ar urma să înceapă vaccinarea populației. Strategia de vaccinare, în România, prevde ca, în prima etapă să fie incluse cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ.

  • DE LUAT ÎN SEAMĂ: Potrivit studiului, 13.356 de angajați din învățământ au răspuns la întrebările puse de FSE „SPIRU HARET“, cele mai multe dintre acestea (92,6% ) fiind cadre didactice.Peste 13.000 de angajați din învățământ au răspuns la chestionar;
  • 56,3% dintre repondenți spun că NU sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19;
  • 43,2% dintre repondenți afirmă că doresc revenirea la școală și la predarea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare.

Așa cum se constată în urma analizei efectuate, majoritatea persoanelor chestionate doresc redeschiderea unităților de învățământ și revenirea la predarea față în față.

Potrivit studiului, peste 70% din cei care au răspuns la chestionar, mai precis 73,1%, doresc redeschiderea grădinițelor; 75,7% doresc ca elevii din clasele pregătitoare și I-IV să revină în clase; 70,6% sunt pentru redeschiderea școlilor pentru elevii claselor V-VIII; 69,4% au răspuns că vor redeschiderea liceelor și școlilor profesionale.

Faptul că peste 55% dintre cei care au răspuns chestionarului au recunoscut că NU vor să se vaccineze, ar trebui să fie un SEMNAL și, categoric, un subiect de analizat/de dezbătut public. Pentru ca toată lumea să afle și argumentele celorcare spun NU, dar și sfaturile și explicațiile din partea specilaiștilor, ca nimic în legătură cu acest subiect să NU rămână în penumbră.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest