Write a comment

 

 Cimpeanu

Proaspăt instalat în funcție, noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu s-a grăbit să vorbească despre perspectiva redeschiderii școlilor. Indiferent cine și cum vorbește despre acest subiect, totul trebuie raportat la situația evidențiată în cifrele cazurilor de coronavirus depistate dar și la gardul de siguranță din intituțiile de învățământ- ceea ce includeși alimentarea cu apă potabilă la parametru normali, condiții de igienă MAXIMĂ la toalete etc.

 

Concret, trebuie să știți că noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, după ce a preluat mandatul de ministru, că în ceea ce priveşte redeschiderea şcolilor, va fi făcută o analiză responsabilă, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu epidemiologi. Oficialul a mai precizat că prioritizarea va trebui să fie grădiniţă şi ciclul primar, apoi ciclul gimnazial, liceu şi spațiul universitar.

„Ministerul Educaţiei trebuie să fie în prima linie a responsabilităţii, alături de Ministerul Sănătăţii. Sistemul Educaţiei este cel mai mare sistem public, în orice ţară. Va trebui să ne concentrăm pe probleme de ordin urgent cum ar fi deschiderea şcolilor pe care ne-o dorim a se face cât mai repede va permite perspectiva epidemiologică. Au fost evoluţii specifice care  vizează în special copiii. Este prioritate zero analiza acestor evoluţii şi luarea celei mai bune decizii, în sensul în care  ne dorim cu toţii, profesori, elevi, părinţi, Minister al Educaţiei, reîntoarcerea cât mai grabnică la şcoală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest