CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 

VACCINnnn

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni seară, că a trimis o adresă tuturor Inspectoratelor Școlare Judeţene, dar şi tuturor universităţilor, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor dispuşi să se vaccineze împotriva coroavirusului.

Oficialul dorește ca statistica să fie finalizată până în 15 ianuarie la ora 16.00. În opinia sa, numărul angajaților din învățământ care se vor vaccina constituie unul dintre factorii luaţi în calcul pentru redeschiderea şcolilor.

Sorin Cîmpeanu a abordat, luni seară, într-o intervenție televizată la Digi 24, subiectul mult-disputat privind persoectiva redeschiderii şcolilor. Domnia sa a precizat că în primul rând trebuie avută în vedere evoluţia epidemiologică în urma vacanţei de iarnă. 

”Aceste rezultate vor putea să fie disponibile undeva la jumătatea lunii ianuarie, care este rata de infectare. Al doilea lucru important este modul în care se derulează campania de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.  

În cursul zilei de luni, 4 ianuarie, a trimis o adresă tuturor Inspectoratelor Școlare Judeţene, dar şi tuturor universităţilor, pentru a realiza o numărătoare a angajaţilor care doresc să se vaccineze.

Situaţia vizează atât personalul didactic, cât şi personalul didactic-auxiliar şi personalul nedidactic. 

”Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o deschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de şcolarizare, nu excludem absolut nimic. Însă, fiind vorba despre sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă cu acest subiect”, a explicat ministrul Educaţiei. 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest