CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Scoala

„Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Am spus acest lucru şi anul trecut. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi problema de sănătate, aş vrea să fie redeschise.

Avem această condiţionare de pandemie. Personal, eu cred că trebuie să facem totul să putem să redeschidem şcoala cât mai devreme, de aceea este important ca pe lângă campania de vaccinare să avem şi această campanie de reducere a efectelor pandemiei, să menţinem ritmul. Până acum am văzut că a scăzut numărul, am ajuns la un nivel confortabil, sunt oraşe care au ieşit din carantină, municipii. Dacă păstrăm această tendinţă, putem să redeschidem şcolile pe 8 februarie”. Declarțiile au fost făcute de premierul Florin Cîţu, în cadrul unui briefing de presă la finalul ședinței de Guvern de azi, când a fost întrebat dacă a discutat cu liderul UDMR Kelemen Hunor despre posibilitatea redeschiderii şcolilor cât mai curând.

Concret, ar fi avansată data de 8 februarie pentru o posibilă revenire a elevilor în bănci, așa cum, de altfel, e noral să se desfășoare procesul de învățământ. Ar fi chiar… grozav!
Totuși, nu putem ignora realitatea: trebuie urmărită, în continuare, cu celeritate, evoluția cifrelor din contextul pandemic dar și posibilitățile reale de a crea un climat absolut sigur în unitățile de învățământ și ne gândim aici la condișiile de igienă, le toaletele care… de multe ori, chiar dacă nu sunt în curtea școlii, ci în sediu, nu dispun de apă curentă sau au instalații de calitate îndolielnică, la modul în care elevii înțeleg să respecte regulile de igienă fără a lua totul în bășcălie (să recunoaștem… după modelele unor… adulți), etc.

Așadar… mai e ceva de gândit...

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest