CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 CSSS

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi, 7 februarie, că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor.

Practic, ar fi șanse ca elevii înceapă semestrul al doilea ÎN BĂNCI, pe 8 februarie. Asta numaidacă situația epidemiologică o permite.

Oficialul a precizat, totodată, că va fi conceput și un calendar de recuperare a materiei.

Declarațiile vin după ce Sorin Cîmpeanu a avut joi o serie de consultări cu sindicatele din învățământ, cu asociatiile studenților, cu Consiliul Național al Elevilor, cu Consiliul Național al Rectorilor și cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Pe agenda discuțiilor s-au aflat subiecte ca deschiderea școlilor și a universităților, precum și subiectul legat de salarizarea profesorilor, în funcție de performanță.

"Având în vedere că s-a derulat aproape integral online semestrul I, el va fi încheiat în sistem online. Prevederile Legii 55 pentru Educație au expirat în 31 decembrie, ieri am adoptat OUG pentru a nu o lasă în afară cadrului legal. Am solicitat continuarea învățământului online doar până la dată de 8 februarie. Este este o dată pe care ne-o dorim toți. Acest lucru va fi posibil doar în urma analizei epidemiologice. Ne dorim să nu avem creșteri spectaculoase. Ne dorim ca în 15 ianuarie un număr cât mai mare de profesori să dorească vaccinarea, fără să fie obligatorie. Ne dorim începerea cursurilor semestrului II pe 8 februarie și nu excludem niciun scenariu în urmă acstei analize. Decizia va fi luată cu cel puțin o săptămâna înainte de 8 februarie", a explicat ministrul Educației. 

Așa cum am spus și am susținut și noi, în mod clar și mai ales FIRESC, trebuie ținut seamă în mod special de cifre, cazurile care apar sau, Doamne ajută, se… împuținează. Dar pentru toate astea trebuie să fim conștienți, e necesar ca TOȚI, ABSOLUT TOȚI să ne implicăm, să fim precauți, responsabili, să facem în așa fel încât să ne întoarcem la normalitate.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest