CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

1111

OFICIAL: „În ordinul comun nr. 3.235/2021 al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexă: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19 - II. Măsuri de organizare a spaţiilor, a accesului în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe şi a programului şcolar, în contextul epidemiologic al infecţiei cu SARS-CoV-2, b) organizarea sălilor de clasă).

Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

În acest context, Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum „flori și mărțișoare” în categoria „obiecte personale”.

Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție în acest sens, dar îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCOV 2”.

Este textul unui comunicat transmis azi de conducerea Ministerului Educației, după ce unii șefi sau, mă rog, reprezentanți din diferite poziții ai unor Inspectorate din tertoriu, și unii din mass-media care au prins imediat ideea ce ar putea constitui încă o sămânță de scandal… au lansat „chestia” cu INTERDICȚIA… categorică în unitățile de învățământ privitor la tradiționalul obicei al Mărțișorului. Se spunea în zvonurile lasate drept indicație „de sus”că elevilor li se interzice să ofere flori și mărțișoare cadrelor didactice, totul fiind valabil și între elevi…

Acum, sincer, hai „să nu fim mai catolici decât Papa” și… mai ales să verificăm o informație. Cum însă mulți s-au luat după chestiunea (mai veche) a schimbului de obiecte personale, și… și mai mulți au preluat „în stil clasic, mioritic” totul, fară să se mai uite să analizeze, sau să verifice și… gata SCANDALUL!

Ei bine, oferiți mărțișoare, flori, dar mai ales oferiți dragoste, înțelegere, respect! Și păstrați tradițiile cum se cade!

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest