CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Gogaspatiu

Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială (ESERO) organizează și în acest an competiția națională de CanSat dedicată elevilor de liceu interesați în explorarea spațiului cosmic.

Printre cele cinci echipe selectate se numără și echipa Herotech, coordonată de doamna profesoară Andreea Demco de la Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu!

Marpozan Daniel, Muntean Codrin, Rădac Alexandru, Bleaja Serban Sebastian – iată elevii care au făcut posibilă această performanţă, datorită talentului, ambiţiei şi ingeniozităţii lor!

Tineri ambițioși, dornici de cunoaștere, conștiincioși! Elevi cu minți sclipitoare, buni d edat exemplu generației lor!

SINCERE FELICITĂRI!

Cine este ESERO?

ESERO România a fost infiintat în 2014 ca o colaborare intre Agentia Spatială Europeană (ESA) și Agenția Spațială Română (ROSA). Scopul principal al ESERO România este de a crește gradul de alfabetizare științifică în domeniile STEM (știinta, inginerie, tehnologie, matematica) prin folosirea spatiului ca un context atragator pentru a face invatarea subiectelor STEM mai accesibila. Scopul acestui proiect este de a asigura formarea unei viitoare forțe de muncă activă în domeniul spațial și al ingineriei.

CanSat-ul este o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. Provocarea pentru elevi constă în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit – cum ar fi alimentarea cu electricitate și comunicațiile – într-o doză de răcoritoare cu un volum de 330 mililitri. CanSat-ul va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru cu ajutorul unei elicopter și va trebui să îndeplinească o misiune impusă, o misiune la alegerea echipelor și să aterizeze în condiții de siguranță.

Finala Competiției Naționale de CanSat, ediția 2021, va avea loc în format hibrid în perioada 12-16 mai.Prima echipă clasată de la fiecare competiție națională, împreună cu echipele selectate direct de ESA, va participa la finala europeană, care va avea loc la sfâșitul lunii septembrie.

 

 

Sursa foto: cnogsibiu.ro

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest