CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Vaccinnnareee

Ministrul Educației a anunțat marți, în cadrul unei emisiuni live, câteva cifre de actualitate legate de condițiile în care reîncepe școala. Principalul aspect, ar fi acela că…, în acest moment, jumătate din personalul didactic este vaccinat.

„Per total, în privința personalului care lucrează în sistemul de învățământ, 155.000 de persoane s-au vaccinat, ceea ce reprezintă un procent de 44%”, a precizat Cîmpeanu.

Da, din păcate nu vor fi încă în bănci toți copiii. Dar mâine, 5 mai, vor putea merge la școală, cu prezență fizică, toți elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare. La nivel național este vorba despre 1.400.000 de copii doar în grădinițe și învățământ primar, a explicat ministrul.

Șeful Educației a mai spus:

  • 1.400.000 de copii din 2.934.000 de elevi și preșecolari încep școala fizic.
  • Celor 1,4 milioane de elevi și copii de grădiniță care vor avea șansa să meargă fizic la școală, indiferent de nivelul de infectare din localitate, li se adaugă peste 27.000 de elevi cu cerințe educaționale speciale din 185 de școli - 151 de școli speciale cu personalitate juridică și 34 de structuri arondate.
  • În localitățile în care rata de infectare este sub 1 la mie - 2.057 de localități astăzi - vin la școală toți ceilalți elevi.
  • În localitățile cu rata de infectare de peste 1 la mie - 1.124 de localități astăzi - pot veni la școală, cu prezență fizică, elevii menționați, iar din 10 mai pot merge la școală toți elevii claselor terminale - 370.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.
  • Dacă cei care se întorc la scoală mâine mai au aproximativ 8 săptămâni de scoală, cei din clasele terminale au o perioadă mai scurtă, de o lună sau mai puțin.

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest