CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Studentii straini care vin in Sibiu sa isi faca studiile, la Universitatea “Lucian Blaga”, vor trebui sa scoata din buzunar, lunar, cativa zeci de euro in plus.  Astfel, toti cei care nu provin dintr-o tara care face parte din Uniunea Europeana sau Confederatia Europeana va trebui sa plateasca, de la anul, cu 30 de euro, pe luna, in plus.

Daca taxele la ULBS pentru studentii romani au ramas la nivelul celor din anul universitar 2011-2012, nu acelasi lucru se intampla si pentru studentii straini care nu fac provin dintr-o tara care face parte din UE sau Confederatia Elvetiana.  Indiferent de specialitatea pe care o urmeaza la universitatea sibiana, ei vor fi nevoie sa scoata cate 30 de euro in plus, lunar, pentru taxa de scolarizare.

Daca pana acum un student strain de la specializarea tehnic, agronomie, stiinte, matematici si matematici aplicate sau sport plateau, lunar, 270 de euro, din tomna, vor plati 300 de euro in fiecare luna, taxa de scolarizare.

Ca si in cazul studentilor romani, cea mai costisitoare specilaizare este actoria. Din toamna, studentii straini vor fi nevoiti sa plateasca 780 de euro in fiecare luna de scolarizare.

Nici cei care isi fac doctoratul  nu scapa de majorarile taxelor.  Si doctoranzii straini ai ULBS trebuie sa plateasca cu 30 de euro pe luna in plus.

Taxele se platesc pe intreaga durata a anului de invatamant, inclusiv pentru perioadele de practica prevazute in planurile de invatamant. Taxele se platesc cu anticipatie pentru o perioada de 9 luni, potrivit reprezentantilor universitatii sibiene.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest