Write a comment

PUNȚI CULTURALE: Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu a fost invitată să închidă cea de-a 35-a ediție a festivalului ”Ankara International Music Festival”, cel mai important eveniment muzical din Turcia.

Ansamblul sibian este inclus în programul festivalului alături de alte companii de renume de pe întreg mapamondul, printre care Orchestra de Cameră ”Franz Liszt” (Ungaria) sau Georgia State Ballet "Sukhishvili".

 

ESTE O ONOARE! Orchestra sibiană, condusă de dirijorul Constantin Grigore, va susține concertul simfonic de la Ankara joi, 26 aprilie la MEB Sura Hall și îl va avea ca invitat pe celebrul violonist Gabriel Croitoru. Așa cum aflăm de la reprezentanții reputatei instituți de cultură, programul concertului va cuprinde ”Rapsodia Română nr.1, în La major, op. 11” de George Enescu, Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a 9-a ”Din lumea nouă” de Antonín Dvořák.

Gabriel Croitoru va cânta pe vioara care a aparținut marelui compozitor român George Enescu. Cunoscută și sub numele de "Catedrala", pentru acordurile sale impunătoare – vioara datează din 1731 și poartă semnătura lui Giuseppe Antonio Guarnieri (del Gesu), unul dintre cei mai notorii lutieri cremonezi. Vioara a fost cumpărată de George Enescu, din fonduri proprii, marele compozitor și violonist român preferând instrumentul Guarnieri, unui Stradivarius.

Demn de precizat, evenimentul de la Ankara reprezintă o premieră pentru Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, fiind primul concert susținut în Turcia. De altfel, acesta deschide seria evenimentelor organizate de Filarmonica de Stat Sibiu dedicate aniversării Centenarului.

Publicul sibian va putea asculta programul concertului la Sala Thalia, cu o săptămână mai devreme, respectiv joi, 19 aprilie 2018, cu începere de la orele 19.00.

 

Pagina web a festivalului: www.ankarafestival.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest