Write a comment

Tango-ul este un dans și gen muzical care a apărut în orașele Buenos AiresArgentina și MontevideoUruguay și s-a răspândit ulterior în toată lumea, dezvoltându-se diferite variante.

 

Orchestre precum au fost cele conduse în trecut de Juan D'Arienzo, Francisco Canaro și Anibal Troilo sunt definitorii pentru sunetul tangoului, așa cum îl cunoaștem astăzi.

Vibrant, romantic, încărcat de armonii ce atind sufletul și trupul, celebrul dans cucerește lumea. Zi de zi, ceas de ceas...

 

SĂRBĂTOARE MUZICALĂ: Street Music Festival Sibiu aduce anul acesta, prin a doua ediţie a sa, nume de referinţă pentru scena autohtonă de... tango.

Evenimentul se va desfășura în zilele de 4 și 5 august 2018, în Piața Mică din Sibiu, iar printre artiştii invitaţi se află Analia Selis – Arg-enTango, Sibiu Brass Band şi Florescu- Fernandez- Fidileș Trio.

Evenimentul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Așa cum aflăm de a organizatori, prima seară a festivalului va fi deschisă de “Anotimpurile” lui Astor Piazzola în interpretarea Florescu-Fernandez-Fidileş Trio, urmate de o poveste muzicală pentru copii.

Seara se va încheia cu un recital al SIBIU BRASS BAND. Însuși orașul poate deveni decorul sincer de care muzica are nevoie. Acest schimb de energie dintre artiști și public îl realizăm printr-o combinație inedită: lucrări muzicale care și-au demonstrat valoarea veacuri la rând, prezentate pe scena în aer liber, sonorizare și lumini care urmăresc interpretul ca într-un spectacol de operă sau balet. Genuri muzicale care stârnesc nostalgia precum tango, dinamism caracteristic ragtime-ului sau eleganța valsului sunt doar câteva exemple tematice pe care le vom prezenta spectatorilor, au declarat membrii Sibiu Brass Band.

Proiectul muzical ArgEnTango - Răzvan Suma - violoncel, Rafael Butaru - vioară, Mariano Castro – pian, Omar Massa – bandoneon şi Analia Selis – voce vor închide ediţia din acest an a festivalului, duminică, 5 august, cu începere de la ora 21.

Tango-ul – muzica Buenos Aires-ului de altădată – este o încântare muzicală, descriptive, despre pasiune, eros şi tragic. Iar ArgEnTango este cea mai autentică formaţie de tango din România” a declarat îndrăgita solistă Analia Selis.

Prezentatorul festivalului va fi actorul sibian Florin Coşuleţ. “Tango-ul este o înrâurire de sunete aparte, o insulă unde sonorităţile se combină într-un mod unic, ameţitor, desăvârşit. Este o inimă ce coboară în trup, încercând să se metamorfozeze în paşi” spune acesta.

Accesul publicului, la toate evenimentele din programul festivalului, este liber.

 

Program:

Sâmbătă, 4 august 2018:

Ora 19: Astor Piazzolla ”Anotimpuri” în interpretarea Florescu-Fernandez-Fidileș Trio

Ora 20: Poveste Muzicală pentru copii

Ora 21: SIBIU BRASS BAND

 

Duminică 5 august 2018:

Ora 19: SIBIU BRASS BAND

Ora 21: Analia Selis - ArgEnTango

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest