Write a comment

 

Confesiuni plastice. Artiștii Rita Schuerweghs (Belgia) – sculptură și Ilie Cioartă (România) – pictură expun la Muzeul de Artă Contemporană, Strada Tribunei, Nr.6. O bineventă invitație în lumea culorilor și a formelor...Expoziția prezintă lucrări de pictură aparținând artistului Ilie Cioartă și lucrări de sculptură realizate de artista belgiană Rita Schuerweghs.
Criticul de artă Amelia Dincă afirma că se poate vorbi despre „o estetică a liniștii în arta Ritei Schuerweghs, al cărei limbaj vizual este dominant de emoție, folosind pentru transpunerea acestuia o sintaxă dominată de experiență, de cunoaștere și contemplare. […] Înzestrate cu picturalitatea naturală a materialului, născută din însăși structura lui cromatică și pigmentară, lucrările denotă dragostea Ritei Schuerweghs pentru firesc.”
La rândul său, criticul Corneliu Ostahie
comentează: „pictura lui Ilie Cioartă se distinge printr-o unitate tematică și stilistică de mare consecvență, care traversează întreaga sa carieră, de la debut și până în momentul de față.” Lucrările expuse cu această ocazie sunt rodul creației artistului din ultimii doi ani, putând fi considerate „o sinteză fidelă a creației picturale a lui Ilie Cioartă, în sprijinul acestei afirmații fiind de invocat iarăși unitatea remarcabilă a întregii sale opere plastice.”

Durata: 11– 27.04.2019
Vernisaj: Joi, 11 Aprilie, orele 15:00
Curator: Robert Strebeli
Critic de artă: Marius Tița 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest