Write a comment

 

 

Preludiu impresionant apropiatelor Sărbători Pascale: Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, Corul Filarmonicii “Transilvania” din Cluj-Napoca, soliştii Cristina Radu (soprană), Cezar Ouatu (contratenor), Gernot Heinrich (tenor), Şerban Vasile (bariton), Răzvan Georgenscu (bas) şi dirijorul Nicolae Moldoveanu vor prezenta publicului sibian una dintre cele mai apreciate compoziţii semnate de J.S. Bach: Oratoriul “Johannes Passion”. Evenimentul va avea loc joi, 11 aprilie 2019, la Sala Thalia, cu începere de la ora 19 şi este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

 

86 de artişti se vor afla pe scena Sălii Thalia pentru a da viaţă oratoriului “Johannes Passion”, o lucrare scrisă în timpul primului an al lui J. S. Bach în calitate de director al muzicii bisericești din Leipzig și interpretată pentru prima dată în 7 aprilie 1724. Structura operei se încadrează în două jumătăți. Libretul anonim se bazează pe lucrări existente și este compilat din recitative si coruri care narează Patimile lui Hristos, așa cum au fost spuse în Evanghelia lui Ioan. Johannes Passion a fost descrisă ca fiind o lucrare extravagantă, cu o expresie imediată, uneori mai neînfrânată și mai puțin "finalizată" în comparație cu Patimile după Matei. Lucrarea este cel mai adesea auzită astăzi în versiunea 1724, deși Bach a revizuit-o în 1725, 1732 și 1749, adăugând mai multe numere” a declarat Adina Zaharia-Dombi, secretar muzical al Filarmonicii de Stat Sibiu. 

Dirijorul Nicolae Moldoveanu este unul dintre muzicienii români care și-a construit un frumos și trainic parcurs în lumea artistică internațională. Pregătirea muzicală l-a purtat în apreciate instituții de învățământ superior europene, de la Conservatorul din Leipzig (unde a studiat orga) la cursurile Conservatorului din Zürich (unde s-a dedicat artei dirijorale), la Basel și Berna și, în cele din urmă, la Academia Regală de Muzica din Londra. Printre ansamblurile importante pe care le-a dirijat Nicolae Moldoveanu se numară și Orchestra Filarmonicii din Malaezia, Orchestra de Cameră din Stockholm, Orchestra Națională din Johannesburg, Orchestra de Cameră din Scoția, Orchestra Simfonică din Islanda, Orchestra Simfonică Radio din Praga, etc.

Muzica, o adevărată religie a sunetului, ne așteaptă dă ne împărtășim din frumusețea sa!

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5), între orele 10,00-12,00 și 13,00-16,00. Prețul unui bilet este de 20, 30 și 40 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest