CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

EVENIMENT DE EXCEPȚIE ÎN PREAJMA SĂRBĂTORILOR PASCALE! Cu o tradiție ce datează încă din secolul XV, reputatul cor Jesus College Cambridge va concerta în România în cadrul unui turneu susținut cu prilejul Sărbătorilor Pascale ce va cuprinde localitatile Sibiu, Biertan, Brașov și Mediaș în perioada 12 – 15 aprilie 2019.La invitația Uniunii de Creație Interpretative a Muzicienilor din România, corul format din 46 de muzicieni vizitează pentru prima dată România în urma unor turnee de succes susținute în Europa, Asia, America de Nord și Africa de Sud.

Fondat în anul 1496 odată cu fondarea Colegiului din Cambridge, corul este condus din anul 2017 de Richard Pinel în calitate de director muzical și dirijor. Richard Pinel este, totodată, director al Festivalului de Muzică din Edington și virtuoz organist distins cu numeroase premii internaționale.

Alături de cor vor concerta la orgă David Rees și Jason Richards. David Rees ocupă rolul de Senior Organ Scholar la Jesus College Cambridge, începându-și cariera de la vârsta de 7 ani la Westminster Abbey unde susținut la orgă slujbele zilnice, interpretând și la evenimente majore precum vizita Papei Benedict în Londra și căsătoria dintre Prințul William cu Ducesa de Cambridge în anul 2011.

Iar Jason Richards este Junior Organ Scholar, absolvent al Dean Close School in Cheltenham, interpret ce s-a remarcat în numeroase recitaluri de orgă în bisericile istorice din Marea Britanie, dar și la Castelul Windsor unde a fost invitat să concerteze în timpul ceremoniei căsătoriei Prințului Harry cu Ducesa de Sussex în anul 2018.


Programul turneului

Sibiu: vineri, 12 aprilie, ora 19:00
Biserica Sf. Ioan (Johanniskirche), Strada Mitropoliei nr. 32
Un concert parte din Stagiunea „4 Anotimpuri”, reprezentând Primăvara

Biertan: sâmbătă, 13 aprilie, ora 18:00
Biserica fortificată din Biertan

Brașov: duminică, 14 aprilie, ora 18:00
Aula Universității „Transilvania”
Str. Iuliu Maniu nr. 41A

Mediaș: luni, 15 aprilie, ora 18:00
Biserica fortificată Sf. Margareta
Piața Castelului nr. 1

Intrarea va fi liberă la toate cele patru evenimente ale turneului.

Sibiul, orașul tuturor anotimpurilor, găzduiește, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, seria de concerte „Anotimpuri” organizată de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR). Patru concerte-eveniment menite să surprindă muzical publicul sibian vor avea loc în fiecare sezon și în 2019, culminând cu evenimentul mult așteptat din 31 decembrie: „Concertul de Anul Nou de la Sibiu”. Primul eveniment, „Primăvara” va fi susținut de reputatol cor Jesus College Cambridge.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest