Write a comment

 

Profesor în Groenlanda, filmul de joi, de la ora 19.00, de la Astra Film Cinema, spune povestea lui Anders, un tânăr profesor danez care caută aventura și modul de viață tradiţional într-un sat înghețat din sudul fascinantei Groenlanda.

 

Filmul este cu atât mai interesant cu cât urmărește relația care se dezvoltă în primul an între profesor și elevi, dar mai ales relația dintre el și localnici, o comunitate de vânători și pescari din tată în fiu, pentru care deprinderea mânuirii ustensilelor de vânătoare și a săniilor trase de câini sunt prioritare cursurilor de la școală. Copiii sunt fie plini de energie și imposibil de ținut sub control, fie complet absenți din sala de clasă. Treptat, profesorul devine interesat de activitățile localnicilor, de mitologia vânatorii și de arta supraviețuirii la temperaturi scăzute.

Cu imagini intime cu fețele arse de soare și de frig ale protagoniștilor, cu peisaje pitorești și înghețate, dar mai ales cu poveștile redate cu delicatețe ale localnicilor care portretizează modul de viață și supraviețuire dintr-un sat din Groenlanda - de unde unii dintre ei nu au ieșit niciodată - filmul Profesor în Groenlanda se situează la granița dintre documentar și ficțiune și va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Profesor în Groenlanda are regia semnată de Samuel Collardey (Franța, 2018, 94 de minute).

Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu).

Rezervări la tel: 0269.202.430

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest