Write a comment

 

"Așa e lumea o comedie

Iar noi, artiștii care o jucăm

N-avem dorință alta mai vie

Decât aplauze să merităm…" (Vasile Alecsandri)

 

23 iunie 2019. Așa-i Sibiul- dintr-o sărbătoare într-alta, în numele a ceea ce ne face mai frumoși, mai… OAMENI: CULTURA. Așa a fost să fie, să încheiem marele Festival Internațional de Teatru de la Sibiu în pragul nopții de Sânziene, ca mai apoi să rememorăm momentele de aur ale încă unei ediții FITS DE COLECȚIE!

Mulțumim Celui Senin că ne-a îngăduit să facem acest dar uriaș din arta de a dărui orașului, țării și lumii. Vreau să fac o reverență locuitorilor acestui oraș care și-au asumat că au unul din cele mai mari festivaluri din lume, că sunt demni de el și că știu să îl apere și să-l ducă mai departe cu mândrie. Este cea mai mare realizare pe care noi, cei de aici (nr. echipa FITS), am reușit-o în 26 de ani: să creăm un public, un public extraordinar care știe să primească.(…)Faptul că sălile au fost pline până la refuz, că Cel Senin ne-a îngăduit să putem să jucăm toate spectacolele outdoor este un semn de mare normalitate în această localitate mică, dar care reușește să adune într-o zi 123 de mii de spectatori. Astăzi am avut 123 de mii de de spectatori. Este recordul absolut pe care l-am bătut vreodată de-a lungul timpului”, a declarat, cu vădită emoție, Maestrul Constantin Chiriac la finalul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

FITS- ediția 26: un regal al artelor spectacolului, o sărbătoare, un omagiu adus, din inima Sibiului, ARTEI! Eevnimentul s-a încheiat absolut fabulos duminică seară, cu un record absolut de spectatori: ultima zi a reușit să adune, atenție,nu mai puțin de 123 de mii de spectatori, dupăcum a declarat Constantin Chiriac, neostenitul președinte al FITS.

 

sursa foto: Piata Mare Sibiu

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest