Write a comment

În perioada 27-30 iunie, Festivalul Internațional de Film Transilvania aduce la Sibiu cele mai așteptate titluri ale anului, premiere naționale, proiecții în aer liber și invitați speciali.

 

Așa cum anunță organizatorii, programul include cele mai recente filme românești, cât și filme recunoscute pe plan internațional. În premieră în România va fi proiectat cel mai nou film al regizorului Danny Boyle, „Yesterday” - povestea unei lumi în care formația The Beatles nu a existat vreodată. Câteva dintre cele mai cunoscute filme regizate de către Danny Boyle sunt: Trainspotting, Slumdog Millionaire și 127 hours. O altă premieră dedicată sibienilor este documentarul Diego Maradona, realizat de Asif Kapadia, laureat cu un Oscar în 2015.

Locațiile de desfășurare ale evenimentului includ Teatrul Gong, Piața Mare, Gura Râului, Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului și Palatul Brukenthal din Avrig, locuri deja cunoscute de publicul cinefil. Anul acesta, ediția a 13-a a Festivalului, aduce și două locații noi: Centrul Cultural Ion Besoiu și Piața Habermann.

În contextul Regiunii Gastronomice Europene, titlu deținut de Sibiu în 2019, programul TIFF Sibiu aduce pe marile ecrane trei producții speciale din secțiunea Film Food: „Povestea risipei alimentare / Wasted!”, documentar distins cu Premiul Emmy în 2018, „Extravirgin / Virgin & Extra: Jaén, The Land of the Olive Oil”, cel mai recent documentar al cunoscutului regizor spaniol José Luis López-Linares și „Frații Roca în Scoția / Chef’s Diaries: Scotland”, documentar semnat de Laura Otálora Pardo.

Demn de apreciat, în plin sezon România-Franța, cinefilii se vor putea delecta la TIFF Sibiu cu mai multe pelicule franțuzești, recent lansate pe marile ecrane: comedia pariziană„ Doubles Vies”, (r. Olivier Assayas), „Raoul Taburin” (r. Pierre Godeau), o adaptare după benzile desenate realizate de Jean-Jacques Sempé și comedia romantică „Un om fidel /Un homme fidèle”.

Biletele pot fi achiziționate online de pe: https://tiff.eventbook.ro, iar începând cu data de 27 iunie și de la info-point-ul din Piața Mare sau la locații, înaintea proiecțiilor.

Festivalul Internațional de Film Transilvania Sibiu este un eveniment organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2019.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest