Write a comment

EVENIMENT CULTURAL-ȘTIINȚIFIC CU IMPACT: Muzeul ASTRA organizează în perioada 26-28 iunie 2019 un laborator temporar de conservare a mumiei egiptene de la Muzeul de Etnografie Universală ,,Franz Binder”.

Demn de precizat, inițiativa se desfășoară sub coordonarea expertului în restaurare mumii, vestigii egiptene şi artefacte  din lemn policrom, dr. Jens Klocke, din Germania. Din punct de vedere științific, acest demers reprezintă o premieră în domeniu, dar și unul necesar în procesul de mutare în depozit a mumiei cu sarcofag.

,,Laboratorul va pune în lumină subiecte precum infestarea, blestemele, contaminarea chimică şi microbiană a mumiilor. În acest context, vizita de lucru a domnului Jens Klocke, recomandat de UNESCO pentru activitatea sa valoroasă în domeniu, va prilejui ocazia unui schimb de experienţă inedit pentru specialiştii români. Este, fără doar și poate, cel mai important demers în cercetarea științifică în egiptologie realizat în România în ultimii 25 de ani. Acest atelier-laborator-seminar va concluziona și alte aspect importante despre cum transportăm cele mai fragile piese de patrimoniu.”, a declarat Andrea Bernath-Doncuțiu, Șef Serviciu Conservarea bunurilor culturale

 

IMPORTANT: Mumia cu sarcofag a fost expusă în cadrul Muzeului de Etnografie Universală Franz Binder din Piața Mică nr. 11. Unitatea muzeală se află acum în reorganizare, iar mumia va fi transferată pentru depozitare adecvată în cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu din Muzeul în aer liber. Cu o vechime de peste... 2000 de ani, acest important ansamblu de bunuri culturale de patrimoniu a constituit pentru ultimii 25 de ani una dintre atracțiile principale ale Muzeului ASTRA.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest