Write a comment

După succesul răsunător pe care l-a avut cu debutul său Fiul lui Saul/Son of Saul, pentru care a obținut Oscarul pentru Cel mai bun film străin, regizorul László Nemes revine cu Apusul/Sunset, prezentat în premieră la Veneția în 2018. La celebrul festival, pelicula a câștigat premiul criticilor FIPRESCI.

 

Proiecția de la Sibiu va avea loc miercuri, 21 august, de la ora 20.00, la Sala Mică a Centrului Cultural "Ion Besoiu".

Sinopsis:

1913, Budapesta, în inima Europei. Tânăra Irisz Leiter ajunge în capitata Ungariei sperând să se angajeze ca și croitoreasă în legendarul magazin de pălării care a aparținut răposaților ei părinți. Cu toate astea, este refuzată de Oszkár Brill, nou proprietar. Cât magazinul se pregătește de vizita unor oaspeți extrem de importanți, un domn o abordează pe Irisz căutând un anumit Kálmán Leiter. Tânăra refuză să plece din oraș și alege să meargă pe urmele lui Kálmán, unica ei legătură cu un trecut pierdut. Căutarea o poartă pe străzile întunecate ale Budapestei unde singurul loc luminos din această perioadă care fierbe pe muchia unui război iminent, este magazinul de pălării Leiter.

Întru-unul din rolurile principale, îl vom recunoaște și pe binecunoscutul actor român, Vlad Ivanov, care face un rol memorabil.

Preţul unui bilet este de 17 lei (12 lei redus pentru elevi / studenți / pensionari) și se poate achiziționa online de pe EventBook sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

Precizare: ESTE Filmul de Miercuri este un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM, în parteneriat cu Centrul Cultural “Ion Besoiu”, cu sprijinul Voodoo Films.

Film cu subtitrare în limba română. AP12.

Parteneri Sibiu: Primăria Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest