Write a comment

Asociaţia Casa Calfelor Sibiu împreună cu Muzeul ASTRA organizează în această perioadă evenimentul Simpozion European de Sculptură . Inițiativa este programată pentru următoarele șapte zile, între orele 10 și 17, până în data de 10 septembrie 2019.

Locația aleasă pentru desfășurare este mirificul Muzeu în aer liber din Dumbrava Sibiului, în zona atelierului funcțional de fierărie.

Demn de apreciat, Asociația Casa Calfelor susține de peste zece ani în mod activ transferul de cunoștințe în domeniul artei meșteșugărești prin organizarea de diverse proiecte în Sibiu. Prin intermediul simpozionului european de sculptură, aflat la cea de a patra ediție, asociația duce eforturile sale de a promova meșteșugul și arta mai departe.

Potrivit organizatorilor, acest simpozion de sculptură are ca scop asigurarea unei platforme de lucru comune care să le ofere celor zece sculptori veniți din diferite țări europene șansa de a lucra într-un spațiu comun pe o perioadă de 10 zile, făcând schimb de cunoștințe. Participanții la simpozion sunt tineri artiști contemporani români și calfe călătoare, acest tip de întâlnire fiind unic în Europa.

Orientarea întâlnirii nu face referire numai la sfera pur estetică, dorind să atragă atenția asupra consecințelor societății de consum în care trăim și a cantității imense de deșeuri pe care o producem.  Materie primă în crearea operelor de artă o reprezintă materiale refolosite sau rebuturi: piatra, lemn, fier și alte materiale reciclate care nu pot fi utilizate în alt scop. Fiecare tânăr artist își poate alege materialul preferat sau poate opta pentru combinarea mai multor materiale.

Special în cadrul taberei din acest an este faptul că va fi pusă în funcțiune și fierărie tradițională din cadrul muzelui. 

Acțiunea se realizează cu sprijinul Consiliului Local Sibiu și al Primăriei Municipiului Sibiu

Pentru informaţii suplimentare este dispobil numărul de telefon: 0746-36.58.37.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest