Write a comment

Pentru că celorde aici le pasă de cultură! An de an, Muzeul ASTRA pune accent pe componenta de restaurare/ conservare, devenită în timp una de bază pentru instituția sibiană.

În acest segment, cercetătorii și restauratorii CNM ASTRA caută, găsesc soluții și apoi le pun în practică în mod profesionist. Așa se face că în Centrul de Restaurare ASTRA, obiectele de patrimoniu devin și rămân "monumente".

Vă prezentăm imagini din cea de-a VI-a Ediţie a Conferinţei Internaţionale Tehnici şi metode inovative pentru ocrotirea patrimoniul cultural (ETICCH) - Obiectul cultural: de la investigaţie la restaurare, un evenimnet cu impact deosebit.

✔️Subiectele abordate anul acesta sub titlul Obiectul cultural: de la investigaţie la restaurare, au fost prezentate de specialişti din România, alături de oaspeți de excelență din Italia, Germania, Austria, Cipru, Bulgaria, Serbia etc.

✔️Demn de apreciat, Sunt prezenți la eveniment peste 100 de participanţi care reprezintă instituţii culturale importante ce contribuie la programul ştiinţific şi cultural de nivel european.

✔️Programul celei de-a doua zile include atelierele cu aplicaţii şi demonstraţii dedicate conservatorilor si restauratorilor, sesiuni plenare, o masa rotundă cu privire la infrastructurile de cercetare din domeniul științei patrimoniului din Europa şi Romania, reuniuni de proiecte internaționale, precum și workshop-uri.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest