Write a comment

Toamnă… pe poante în orașul de pe malurile Cibinului! Cea de-a XII-a stagiune a Teatrului de Balet din Sibiu se va deschide la începutul lunii octombrie cu două premiere de dans contemporan și două colaborări de excepție.

 

Pe data de 1 octombrie (chiar de Ziua Internațională a Muzicii), de la ora 19.00, vor avea loc premierele spectacolelor „Amurg”, cu dansatorii Teatrului de Balet Sibiu, în colaborare cu coregrafa Sandra Mavhima din București și „45”, în colaborare cu Teatrul de Dans din Poznań, Polonia.

Pe data de 2 octombrie, de la ora 19.00 se va relua spectacolul „Amurg”, iar Teatrul de Dans Polonez va prezenta spectacolul „Recolta”. Pe data de 3 octombrie, tot de la ora 19:00, se vor pune în scenă piesele „Fragile” și „Rhapsody in Blue” cu dansatorii Teatrului de Balet Sibiu, în coregrafia neozeelandezei Aleisha Gardner. Toate reprezentațiile vor avea loc la Sala Thalia.

Vorbind despre spectacolul său, Sandra Mavhima spune: ”<Amurg> este starea de tranziție, crepusculul prelungit atât de necesar introspecției, la final găsindu-ne libertatea de a renaște într-o nouă formă. Amurgul este trecerea de la constrângerea cercului perfect la structura amorfă care ne eliberează odată cu venirea nopții. E întoarcerea în interiorul nostru, regăsirea de sine ca proces ireversibil și inevitabil, dar nu în izolare ci în mijlocul haosului microcosmosului în care trăim.”

Sandra Mavhima este dansator, coregraf și producător de dans, fiind, totodată, unul dintre cei mai apreciați artiști români din noua generație, având în portofoliu creații proprii de o valoare artistică excepțională și colaborări cu instituții de artă prestigioase.

Teatrul de Dans Polonez, înființat în anul 1973 ca o companie independentă, aduce în fața publicului două spectacole cu mesaje puternice și coregrafii dinamice, traversând granița dintre genuri și limitele stilistice. Spectacolul „45” pus în scenă de compania poloneză este unul versatil, luând forma spațiului în care se dansează. Structura piesei este strâns legată de istoricul companiei de dans poloneze care, încă de la începuturile sale, nu a avut propria sa scenă. Cel de-al doilea spectacol prezentat de către artiștii polonezi, „Recolta” face trimitere la ritualurile care însoțesc momentul recoltei și la ciclicitatea vieții conceptualizate etnografic, antropologic și filozofic.

Așadar, musai să vă bucurați de toamnă… pe poante, în eleganța unor spectacole de excepție!

Biletele pot fi achiziționate de pe kompostor.ro, sau de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului nr. 1. Program casierie: Luni – Joi între 9 și 16, Vineri între 9 și 13:30. Prețul biletelor este de 10 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Foto:Teatrul De Balet Sibiu

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest