Write a comment


În cursul lunii octombrie, anul curent, Muzeul Național Brukenthal desfășoară proiectul „Cel mai vechi oraș preistoric din România datat cu mijloace moderne”.

Cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, proiectul este structurat în două părți complementare: cercetarea științifică și promovarea în scop educativ.
Așa cum precizează specialiștii, componenta de cercetare științifică privește redactarea unui articol științific, publicat într-o revista cu profil arheologic de circulație internațională. Scopul acesteia este de a aduce în atenția cercetătorilor datele noi care determină încadrarea în termeni absoluți a orașului preistoric de la Turdas – Luncă.
Componenta de promovare și educare privește realizarea unor expoziții, online și în mediul outdoor, având ca scop informarea publicului, la un nivel accesibil, asupra importanței cercetării arheologice, a valorii patrimoniului arheologic descoperit pe teritoriul României și a modalității tehnice prin care se face datarea cu radiocarbon în institutele de cercetare.
În sprijinul aceleiași idei, a fost realizată și broșura de popularizare, care va fi distribuită în mod gratuit publicului Muzeului de Istorie Casa Altemberger.


Partenerul Muzeului Național Brukenthal în derularea proiectului este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest