Write a comment

 

EVENIMENT DE PRESTIGIU! În acest sfârșit de săptămână, la Muzeul ASTRA începe Tabăra de restaurare obiecte din patrimoniul Muzeului în aer liber.

 

Este vorba despre un eveniment organizat de instituția sibiană, prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Inginerie a lemnului.

Demn de apreciat, evenimentul a ajuns la cea de-a V-a ediție și se va desfășura în perioada 6-13 octombrie 2019.

Tabara de restaurare obiecte din patrimoniul Muzeului în aer liber constituie,atenție, o acțiune de voluntariat pentru conștientizarea diversității și importanței patrimoniului cultural și totodată necesitatea conservării acestuia. Participanții la tabără sunt 20 de studenți ai Facultășii de Inginerie a lemnului de la toate cele 3 cicluri de studii: licență, masterat și doctorat, însoțiți de cadrele didactice coordonatoare.

Muzeul ASTRA va pune la dispoziția participanților baza materială de specialitate din Centrul Astra pentru Patrimoniu (materiale, aparatură, instrumentar), precum și specialiștii restauratori, conservatori și muzeografi, în sprijinul desfășurării în bune condiții a activităților. Lucrările de restaurare se vor desfășura la două monumente din expoziția în aer liber: gospodăriile din Râșculița și Obârșa dogari și vor putea fi observate de către vizitatorii muzeului.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest