Write a comment

În anul aniversar Junii Sibiului 75, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” îşi reafirmă statutul de emblemă a municipiului Sibiu şi, implicit, a României, prin spectacole DE COLECȚIE atât în ţară, cât şi peste hotare, toate constituindu-se într-o carte de vizită a României frumoase, profunde...

 

În acest cadru, în perioada 18-21 octombrie 2019, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” va efectua un turneu în Irlanda. Totul, la invitaţia comunităţii de români din Dublin și a Asociației Romanian Information and Advice Centre. Deplasarea include un spectacol extraordinar cu Junii Sibiului, în Sala de evenimente Bonnigton din Dublin, în 19 octombrie a.c., dar și o serie de întâlniri cu comunitatea de români și parteneri irlandezi.

Spectacolul Junilor Sibiului are la bază conceptul artistic, semnat de coregraf şi manager Silvia Macrea, și cuprinde obiceiuri, cântece și dansuri populare din zonele reprezentative ale României, propunând o călătorie muzical-coregrafică pe tot cuprinsul țării, alături de soliștii : Paul Ananie, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Răzvan Năstăsescu, Sînziana Ștefan, Ovidiu Homorodean.

VA FI CA-N POVEȘTI!!! „Aşteptăm cu nerăbdare să fim, din nou, în mijlocul comunităţii de români din Dublin. Fiecare întâlnire a Junilor Sibiului cu românii din Irlanda ne-a umplut inimile de bucurie, când peste o mie de spectatori au aplaudat fiecare reprezentație artistică. Suntem siguri că vom trăi, din nou, emoţii unice, căci în cadrul turneului aniversar „Junii Sibiului la 75 de ani” promovăm ceea ce avem noi mai de preţ: cântecele şi jocurile noastre populare!” Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Deplasarea în Irlanda este parte integrantă a proiectului „Aniversare Junii Sibiului - 75 de ani”, derulat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu. Toate proiectele instituției noastre sunt finanțate de Consiliul Județean Sibiu, iar acest proiect cultural este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

???????????? Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” este finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Coregrafia: Silvia Macrea şi Theodor Vasilescu

Asistent coregraf: Alesea Sas

Conducerea muzicală: Gabriel Popescu

Manager: Silvia Macrea

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest