Write a comment

Teatrul de Balet Sibiu vă invită sâmbătă 23 noiembrie, începând cu ora 19.30, la Sala Thalia, la un spectacol de colecție- "Kamma", în cadrul Serii tinerilor coregrafi români.

 

Lucrarea coregrafică „Kamma” pornește de la teoria efectului și a cauzalităţii în filozofie (Karma), de la ipoteza filozofică și mistică potrivit căreia orice acţiune din plan real sau orice gând în plan subtil are consecinţe inevitabile asupra contextului, a universului, a modurilor de interacţiune dintre fiinţe. Noţiunea de „efect” (Kamma) se regasește în lucrare atât la nivelul motivaţiilor interioare, cât și la cel al construcţiei, printr-o serie de reverberaţii ale gestului primordial în oglinda configurărilor corporale. Muzica atât de plastică a lui Arvo Part sculptează spaţiul și corpurile în mișcare, colorând imaginea coregrafică și îmbogăţind-o.

Coregrafia: Emma Trîncă
Interpretează: Emma Trîncă, Sergiu Diţă, Maria Gogonea, Sofia Sitaru
Muzica: Arvo Part - „Fratres”

(Lucrare creată în cadrul U.N.A.T.C., clasa profesor- conf. univ. dr., conducător de an, Liliana Iorgulescu)

Alexandra-Emma Trȋncă (n. 24 iulie 1999, ȋn Purmerend, Olanda, ȋntr-o familie de artişti) a studiat pianul timp de opt ani şi a practicat gimnastică ritmică ȋn cadrul UNEFS. A absolvit Liceul de coregrafie „Floria Capsali” din București. Totodată, artista a participat la workshop-uri, concursuri naționale şi internaționale şi la olimpiade de balet unde a obținut premii importante.

În anul 2017, a obținut Diploma de Excelență pentru rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile naționale sau internaționale de artă, acordată de Primăria Municipiului Bucureşti. A participat ca interpret ȋn spectacolele Operei Naționale Bucureşti. Este balerină la Opera Comică pentru Copii, studentă la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, Facultatea de Teatru, specializarea Coregrafie şi la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiințele Comunicării, specializare Comunicare şi relații publice.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest