Write a comment

6 februarie 2020: Au fost anunțate, la Sibiu, primele informații despre cea de-a... 27-a ediție a Festivalului Internațional de la Sibiu – FITS. SĂRBĂTOAREA TEATRULUI E APROAPE!!!


În cadrul unei conferințe de presă transmisă
live din foaierul Teatrului Național „Radu Stanca”, maestrul Constantin Chiriac, Președintele FITS, a anunțat o parte din cele mai importante spectacole care vor fi prezente în acest an la celebrul
Festival, alături de distinși invitați care vor primi o stea pe Aleea Celebrităților.

*Mai multe spectacole și evenimente speciale, invitați din peste... 70 de țări, instituții culturale respectate în toată lumea și artiști aclamați sunt și în acest an parte din magia Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.
Ediția curentă, cu numărul 27, se desfășoară sub semnul credinței în artele spectacolului și al magiei pe care acestea le așază în fiecare dintre noi, artiști și spectatori împreună: Puterea de a crede!

Ne pregătim, așadar, pentru un nou eveniment fulminant, care, caîn fiece an, va transforma SIBIUL în... CAPITALA MONDIALA A ARTELOR SPECTACOLULUI!

Maestrul Constantin Chiriac, „creierul” acestui uriaș eveniment, a anunțat șase dintre cei care vor primi în acest an o stea pe Aleea Celebrităților: Sasha Waltz, Israel Galvan, Denis O’Hare, Jan Lauwers, Helmut Stürmer, Akram Khan, completând moștenirea culturală uriașă pe care FITS o aduce, an de an, Sibiului.
Astăzi a fost anunțată și o nouă secțiune pentru Bursa de Spectacole, Pitch Session, cu două jurii internaționale care vor selecta zece propuneri de spectacole ce urmează a fi prezentate la scenă deschisă în cadrul evenimentului.

IMPORTANT: Înscrierile la Bursă se pot face până pe 31 martie, însă numai cei care se înscriu până la finele lunii februarie mai pot beneficia de reducerile semnificative oferite de organizatori.

Tot în cadrul conferinței de presă, Constantin Chiriac a vorbit despre sezonul de circ contemporan din acest an, unul dintre cele mai bune la FITS, un efort pe care echipa l-a făcut ca răspuns la solicitările și aprecierea publicului față de această artă a spectacolului atât de specială.

La finalul conferinței de presă a fost anunțat și calendarul următoarei perioade în ceea ce privește FITS:
1 Martie – anunțarea programului cu spectacole indoor și outdoor
27 Martie, de Ziua Mondială a Teatrului – punerea în vânzare a biletelor și, de asemenea, completarea programului cu evenimentele speciale, în măsura în care acestea vor fi confirmate.

*** La ediția precedentă, au participat 3300 de invitați din 73 de țări și au fost organizate 575de evenimente.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest