Write a comment

PAMM

Astăzi, 27 mai 2020, se împlinesc patru ani de când Pavilionul Muzeal Multicultural din Muzeul ASTRA a fost pus în funcționare.

Ce a însemnat PaMM-ul, în tot acest timp?

 

Răspuns:

- PaMM a găzduit… nu mai puțin de 51 de expozitii temporare;

- în PaMM s-au organizat 569 de evenimente, conferințe și ateliere educaționale;

- 6734 de elevi, stundenți și cadre didactice au participat la atelierele organizate în sala de educație muzeală sau în sălile de expozitii din PaMM;

- expozițiile și Galeriile de Artă Populară din PaMM au fost vizitate de 142.903 persoane;

- în PaMM peste 200 de meșteri și creatori populari au susținut ateliere interactive

Reamintim faptul că Pavilionul Muzeal Multicultural a reprezentat un element de bază în cadrul Summitului P.P.E. din Muzeul ASTRA, organizat pe 9 mai 2019, de Ziua Europei, la Muzeul ASTRA. Printre cei prezenți la acest eveniment de mare amploare internațională, au fost E.S. domnul Klaus Iohannis, Președintele României, E.S. doamna Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, E.S. domnul Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene și E.S. domnul Donald Tusk, președintele Consiliului European.

Ingenios gîndit și cu puternic impact la nivel național și nu numai, Pavilionul Muzeal Multicultural din Muzeul ASTRA reprezintă și astăzi un element cultural sustenabil, posibil datorită unei investiții din perioada 2014 – 2016, prin proiectul predefinit Patrimoniu deschis.Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTA, finanțat prinGranturile SEE (Spațiul Economic Euorpean - Islanda, Liechtenstein și Norvegia) 2009-2014, în cadrul programului „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

De menționat aici este contribuția majoră pe care PaMM-ul l-a avut în câștigarea marelui premiu European Museum Academy/Luigi Micheletti Award 2019 de către Muzeul ASTRA.

Reamintim aici câteva repere din motivarea juriului asupra deciziei: ,,(…)Proiectul Patrimoniu Deschis este un excelent exemplu al importanței colaborării dintre instituțiile culturale din diferite țări și poate fi un pol în dezvoltarea tuturor partenerilor și a lumii muzeelor ca atare. Astfel de bune practici se pot obține doar cu finanțare corespunzătoare, desigur.(…)ASTRA este un proiect inovativ, creativ, organizând colecția sa uriașă și bogată într-un mod care evidențiază astăzi fapte precum migrația, durabilitatea și biodiversitatea.”

 

Cultură, idei, realizări,implicare…

 

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

 

Foto: Muzeul ASTRA, ziare.com, Facebook

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest