Write a comment

DANIELAASTRA

„Muzeul ASTRA a adus de multe ori #județulSibiu în atenția națională și internațională și iată că motivele de mândrie continuă.

Președintele României, E.S. Dl. Klaus Johannis i-a acordat distincția Ordinul,, Meritul Cultural” în grad de ,,Cavaler”, Categoria E – Patrimoniul Cultural Național, pentru merite deosebite în peisajul cultural autohton și internațional. Distincția a fost înmânată directorului muzeului, Ciprian Ștefan, de către vicepremierul României Raluca Turcan.

Cu o echipă managerială de excepție, care ne-a dovedit de-a lungul anilor că știe să pună în valoare patrimoniul cultural tradițional în contexte cât se poate de actuale, susținută de un colectiv de profesioniști dedicați, Muzeul ASTRA este și va rămâne un muzeu care investește în programe menite să îmbunătățească viața culturală a comunității și care încurajează oamenii să transforme tradiția într-o parte activă a vieții lor de zi cu zi.

Juriul european, care a conferit premiul Micheletti în 2019 concluziona: „Un muzeu viu, care păstrează cultura tradițională, dar pune accentul pe patrimoniul imaterial. Muzeul este profund implicat în relația cu diversele minorități etnice și poveștile lor și depune un efort deosebit în ilustrarea acestor fenomene prin festivaluri, activități culturale și demonstrații practice diverse. ASTRA este un muzeu în aer liber inovator și creativ, ce știe să organizeze colecțiile într-un fel care subliniază problematici actuale, precum migrația, sustenabilitatea și biodiversitatea”.

Mult succes în continuare!”

Acesta este mesajul transmis de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu resferitor la momentul decernării Ordinul,, Meritul Cultural” în grad de ,,Cavaler”, Categoria E – Patrimoniul Cultural Național, pentru merite deosebite în peisajul cultural autohton și internațional, acordat Muzeului ASTRA.

 

Foto: Focus Photos Agency

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest