Write a comment

DIRIJOR

POFTIȚI SĂ VĂ BUCURAȚI DE MUZICĂ: Filarmonica de Stat Sibiu organizează joi și vineri, începând cu ora 19, o nouă sesiune de concerte în aer liber.

Publicul este invitat să ia parte la evenimentul concertistic care va avea loc pe pietonala din fața Casei de Bilete a Sălii Thalia respectând măsurile de distanțare civică, prevăzute de starea de alertă.

Cu... SUFLET DE SIBIU: Concertele programate în această săptămână îl vor aduce la pupitrul orchestrei pe Laurențiu Bischin, un foarte tânăr dirijor sibian.

Născut în 1990, muzicianul a absolvit Academia de Muzică ’’Gh .Dima’’ din Cluj Napoca, iar ulterior și-a desăvârșit studiile muzicale la Praga, acolo unde a primit o bursă care i-a facilitat procesul de învățare cu muzicieni precum Hynec Farkač, Charles Olivieri-Munroe, Norbert Baxa sau Thomas Koutnik.

În cadrul concertului de la Sibiu, Laurențiu Bischin va dirija un concert care va include ’’Valsul Trist’’ de Jean Sibelius, ’’Simfonia nr. 5 ’’de Franz Schubert și ’’Foco da mulata’’ de Enrique Crespo.

 

’’Ne-am dorit să aducem în fața publicului sibian un dirijor din noua generație, născut chiar la Sibiu. Cred că nu doar muzical, ci și emoțional va fi un moment de mare încărcătură atât pentru spectatori, cât și pentru pentru dirijorul Laurențiu Bischin, cel care va conduce în premieră orchestra Filarmonicii din orașul său natal, la nici 30 de ani împliniți’’, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Biletele pot fi achiziționate prin Casa de Bilete a Sălii Thalia, prețul acestora fiind de 20 de lei. Posesorii de abonamente pot folosi și pentru acest concert tichetele rămase.

 

*Reamintim cu această ocazie publicului spectator că locurile sunt limitate. Starea de alertă care s-a prelungit și după 15 iunie ne obligă la măsuri de protecție pentru toți participanții la eveniment, astfel încât vom marca vizual locurile disponibile în contextul distanțării sociale.

*Purtarea măștilor va fi obligatorie pe toată durata concertului simfonic.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest