Write a comment

ACSAorigimi

Satul. Satul cu ale sale. Cu lumina și oamenii săi de poveste. Satul, sufletul neamului...

 

Proiectul #AcasălaOrigini, Țara Făgărașului: 10 comunități și peste 50 de mii de fotografii. O inișiativă extraordinară, plină de miez și… suflet românec, derulată cu sprijinul Fundației Comunitare Țara Făgărașului și… cu oameni de toată cinstea din lăcul binecuvântat nund ese spune că cerurile stau deschise...

E agonie și extaz în teren. „Avem nevoie, ca de aer, de o strategie națională care să valorizeze patrimoniul cultural local. Adevărată! Altfel adio arhitectură, gastronomie, meșteșuguri sau turism de calitate”, transmit inițiatorii proiectului.

#AcasalaOrigini este un proiect național, desfășurat sub egida La blouse roumaine, care are ca scop redescoperirea și promovarea specificului local și dezvoltarea de comunități patrimoniale.

Pe 24 iunie 2020, de Ziua Universală a Iei, proiectul „Acasă, la origini” a debutat într-o explozie de culoare pe pagina de Facebook a Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului, readucând în prim-plan portul popular prin imagini profesioniste care captează spiritul actual în straiele de odinioară, autentice, construind o punte a tradiţionalului care leagă generaţii şi uneşte comunităţi, dar și redescoperind specificul cultural local. 

Demn de pareciat, cât s-a lucrat la proiect, de pe 27 mai şi până pe 24 iunie, s-au realizat peste 50.000 de poze în 10 sate din Țara Făgăraşului, la care s-a alaturat şi Asociația Iia Călătoare; chiar dacă în unele sate au avut de fotografiat peste 30 de familii, iar în altele câte 5 familii, efortul a 6 fotografi talentaţi a fost susţinut de alţi aproximativ 20 de oameni: lideri de comunitate, preoţi care şi-au anunţat enoriaşii despre iniţiativă şi mulți alţii.

Coordonatori de proiect în Țara Făgărașului, Alina Zară-Prunean, Cristiana Metea și Anca Zaharia. 

Tezaur pur. Mărturisit, colecționat, iubit. Să fie de-acum… pururea, în veac.

Felicitări tuturor!

Sursa foto: www.facebook.com/hashtag/acasalaorigini

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest