Write a comment

7000111

În perioada 9-12 iulie 2020, Muzeul ASTRA a înregistrat 7016 vizitatori. 4 zile în ritul meșeteșugurilor tradiționale și în miresme și gusturi de poveste... Totul printre oameni minunați care țin înadins să păstreze tezaurul moștenit.

 

În acest interval, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a avut loc evenimentul ASTRA Multicultural, ediția a V-a.

ASTRA Multicultural 2020 a însemnat:

-Festivalul de muzică și tradiții multietnice , care a reunit peste 100 de artiști și muzicieni din 20 de ansambluri de dansuri și de cântece populare și fanfare

Maratonul gastronomic multietnic - etnici croați, turco-tătari, sași, ucraineni, lipoveni, rromi, maghiari și români au gătit preparate tradiționale specifice (fiecărei etnii în parte) – au fost împărțite în jur de 4.000 de porții

-Creativitate la școala multietnică – aproape 100 de participanți la ateliere interactive de pictură pe lemn și ceramică, broderie și cusături tradiționale dar și prelucrarea  lemnului sub îndrumarea meșterilor populari.

-Seminarul ASTRA MulticulturalPatrimoniu cultural. Valori. Perspective , care a reunit 53 de participanți (muzeografi, conservatori, cercetători, lectori) din țară și străinătate de la prestigioase instituții de cultură și nu numai cum ar fi Muzeul de Istorie a României București, Muzeul Județean Mureș, Muzeul Naţional Brukenthal, Muzeul Maramureşului, Sighetu Marmaţiei, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București.

-Târgul meșteșugarilor din comunități multietnice – au participat 50 de meșteșugari români, maghiari, sârbi, ucrainieni, turco-tătari, rromi

-Festivalul de film documentar multietnic – 16 filme documentare prezentate publicului.

Pitoresc, plin, cu gust îmbietor de acel ceva unic din miez de sat, din miezîndăținat de meșteșug, culoare și har manifestat în putința oamenilor de a-și face viața frumoasă.

ASTRA Multicultural 2020, ediția a V-a, este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Consiliul Local Sibiu, și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

 

Foto: Muzeul ASTRA, Robert Alexandru Cica

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest