Write a comment

EXPOOOo

EVENIMENT DE COLECȚIE: Muzeul Național Brukenthal vă invită la cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția av. George Șerban. 30 de artiști europeni cu peste 50 de lucrări vor fi expuse în Cabinetul de Stampe al Palatului Brukenthal din Piața Mare.


Ai auzit de Picasso, de Toulouse-Lautrec, de Renoir sau Matisse? Dacă îți plac Dali, Magritte, Braque, de Chirico, Munch sau Klimt, vino să vezi lucrări de grafică și litografie.
Arta europeană în preajma anului 1900 a cunoscut o dezvoltare extraordinară, venită după realismul și impresionismul francez ce a marcat secolul 19, secolul 20 a fost unul exploziv în artă. Numeroși artiști s-au delimitat de vechile curente și printr-un curaj extraordinar au lăsat la o parte convențiile artistice anterioare orientându-se spre alte orizonturi. Spațiul pictural bazat de cele mai multe ori pe o perspectivă centrală a fost distrus acum apărând o construcție liberă, energică, modernă. Dezvoltarea rapidă a societății începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea, și continuând în secolul XX, și schimbările importante au influențat într-o foarte mare măsură modul în care mijloacele de exprimare artistică sunt percepute de către populație.

Așa cum aflăm de la curatorul evenimnetului, Alexandru Constantin Chituță, datorită cererii mari de lucrări, artiștii acestei perioade încep și multiplicarea lucrărilor prin tehnica gravurii și litografiei, care astăzi se bucură de o cerere fantastică, iar uneori prețul este... amețitor.
Ei bine, trebuie știut că expoziția oferă șansa vizitatorului să cunoască arta europeană din a doua jumătate a sec. 19 și din sec. 20 și a principalelor curente artistice: postimpresionismul, cubism, expresionism, expresionismul abstract, suprarealism, fauvism, abstracționismul, dadaismul.

Expoziţia: Great artists of the world/Empowered/Puterea de a crede
Artiști: Picasso, Chagall, Munch,Matisse, Dali, de Chirico, Ernst, Miro, Tapies, Alechinsky, Klimt, Marini, Leger, Braque, Brauner, Vasarely, Magritte, Kandinsky, Toulouse Lautrec, Hartung, Schielle, Buffet, Giacometti, Moore, Modigliani, Renoir, Klee, Bellmer, Kokoschka, Soulages.


Locul de desfăşurare: Palatul Brukenthal, Cabinetul de Stampe, Piața Mare, nr.4
Durata: 31 iulie – 27 septembrie 2020
Vernisaj: vineri, 31 iulie 2020, ora 11:00/participarea la vernisaj doar pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile
Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță
Co-organizator: av. George Șerban
Partener: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu


Acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Sibiu

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest