Write a comment

CBRUKKK

Muzica, în sine, e o sărbătoare...

În 26 Iulie 2021 se împlinesc 300 de ani de la nașterea lui Samuel von Brukenthal. În acest weekend pe 25 și 26 Iulie, Filarmonica de Stat Sibiu împreună cu Muzeul Național Brukenthal organizează trei manifestări care-l sărbătoresc pe faimosul baron… la 299 de ani de la naștere.

Evenimentele de înaltă clasă vor avea loc pe Esplanada Filarmonicii, în Curtea Muzeului de Istorie și…. în curtea înterioară a Palatului Brukenthal.

 

”Proiectul Concerte pe acoperiș este cel mai tânăr proiect al Filarmonicii de Stat Sibiu, și este, totodată, un proiect pe care îl îndrăgesc mult. Coordonarea lui a fost o provocare pentru mine, fiind pentru prima dată când mă aflu în această ipostază, iar din cauza pandemiei și a normelor de distanțare, au fost momente când nu am crezut că vom reuși. Iată-ne însă bucuroși de succesul primelor evenimente care au avut loc. În weekend-ul care urmează vă așteptăm să îl sărbătorim pe Samuel von Brukenthal dar și la celelalte concerte, atât în public cât și în mediul online” a declarant Krisztina Bucșe, coordonatorul proiectului.

Program:

Sâmbătă 25 Iulie, de la ora 21, Cvartetul "BRUKENTHAL", pe esplanada Filarmonicii din Sibiu, pe Strada Cetății, cunoscută ca fiind "Cea mai frumoasă stradă”.

Duminică 26 Iulie, de la ora 19.00, Curtea Muzeului de Istorie Brukenthal va fi gazdă pentru cei mai valoroși tineri violonceliști din România, reuniți în Ansamblul PlaCello.

Seara de duminică 26 Iulie, se va încheia cu un ”Concert Extraordinar de Ziua lui Brukenthal” de la ora 20.30, susținut de Orchestra formată din muzicieni ai Orchestrelor Radio București și soliști ai Filarmonicii Sibiu – conduși de dirijorul Cristian Lupeș - chiar ”acasă” la Brukenthal, în curtea interioară a Palatului din Piața Mare.

 

Proiectul ”Concerte pe acoperiș” este cel mai ”tânăr” festival organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, sub coordonarea Krisztinei Bucșe, secretar muzical. Aflată la prima ediție, manifestarea este dedicată vocilor, instrumentelor soliste sau ansamblurilor instrumentale cu un program original, repertoriul ales fiind unul de muzică clasică, muzică ușoară, jazz, pop sau rock.

 

”Concerte pe Acoperiș” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

 

 

 

25 Iulie, ora 21.00. Esplanada Filarmonicii de Stat Sibiu

Cvartetul Brukenthal

Marius Radu (vioară),

Lilia Radu (vioară),

Terez Mihaly (violă)

Mircea Ittu (fagot)

 

asCULTă: L. Boccherini, D. Schostakovich, J. Haydn, J. Strauss și G.F.Haendel.

Cvartetul ”Brukenthal” s-a înființat în anul 1998 fiind una dintre cele mai vechi formații camerale ale Filarmonicii Sibiu. În cadrul festivalului ”Concerte pe acoperiș”, ansamblul va apărea într-o formulă instrumental inedită, cu fagot în loc de violoncel.

*Acces liber, în limita locurilor disponibile

 

Duminică, 26 iulie, ora 19, curtea Muzeului Național Brukenthal

Ansamblul PlaCello

”De la Clasic la Divertisment”

Răzvan Suma, Ella Bokor, Ștefan Cazacu și Mircea Marian

*Preț bilet: 20 de lei. Informații la telefon 0735566486

 

Duminică 26 Iulie, ora 20.30. Curtea Muzeului Național Brukenthal (Piața Mare)

Muzicienii Orchestrelor Radio

Cristian Lupeș - dirijor

 

asCULTă:

Henry Purcell: Rondo

Dan Dediu: Codex Brasovensis

Georges Bizet - Rodion Shchedrin: Suita Carmen

*Acces pe bază de invitație. Informații la tel. 0735566486

 

 

 

Mulțumim partenerilor care ne ajută să îl sărbătorim pe Samuel von Brukenthal:

Teatrul de Balet Sibiu

Muzeul Național Brukenthal

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR)

Ballan Sportswear

Hotel Continental Forum

Hotel Împăratul Romanilor

Pardon Café

Academia ICon Arts

Lions Club Brukenthal Sibiu

Focus Photos Agency

Livestream Romania

Asociația ”Cheile Burgului Sibiu”

 

---

Facebook: facebook.com/FilarmonicaSibiu

Instagram: FilarmonicaSibiu

web: www.FilarmonicaSibiu.ro

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest