Write a comment

1111

Marcel Tănăsie, un olar neaoș, care zâmbește mereu pe sub mască, iși zice "Pacală", asta pentru că pe langă tainele olăritului meșterul nostru are și darul povestirilor cu tâlc.

 Marcel a sosit la invitația celor d ela Muzeul ASTRA tocmai din legendarul sat Șișești din județul Mehedinți, pentru a vă impărtăși și vouă din tainele prelucrarii tradiționale a lutului. Nu a venit singur, ci cu fiul său Andrei, urmașul său la roata de olar.

De privit, de ascultat, de învățat! Suflet din sufletul îndeletnicirolor de poveste!

Dacă vrei să îi cunoști pe cei doi meșteri, dacă vrei să le asculți povestea sau doar să îți încerci norocul într-ale olăritului, ești așteptat în perioada 28 iulie – 2 august 2020 la ateliere interactive de olărit și decorat ceramică.

Pe meșterul Marcel Tănăsie îl mai poți vedea cum construiește din materiale tradiționale un cuptor de ars oale. Construcția și pregătirea cuptorului va avea loc în curtea Gospodăriei de olar din localitatea Găleșoaia, județul Gorj – casa veche.

Atelierul de amenajare a cuptorului face parte din programul ,,ANIMĂ ASTRA”.

Programul atelierelor atelierelor de olărit și decorat ceramică:

10.30 – 11:30
12:00 – 13:00
14:30 – 15:30
16:00 – 17:00

❗ Atelierele se vor desfășura cu maxim 10 participanți, cu respectarea normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest