Write a comment

 CULTSURA

Veste faină!!! Caravana teatrală Cultură’n Șură revine în satele sibiene sâmbătă și duminică, la începutul lunii august. Și în acest an, localitățile Slimnic și Arpașu de Sus se vor afla pe traseul caravanei culturale, programul incluzând un atelier de jocuri teatrale pentru copii, dar și o reprezentație pentru publicul larg cu spectacolul „Experimentul”, în regia lui Victor Olăhuț după texte de Ion Băieșu și alți autori contemporani.

Trebuie știut că spectacolului i-a fost decernat premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” din Baia Mare, în anul 2017.

 

Sâmbătă, 1 august, ora 21:30 - la Slimnic în Cetate

Duminică, 2 august ora 21:30 - în șura lui Sâvulică’n Săcel, sat Arpașu de Sus, comuna Arpașu de Jos

 

Intrarea este gratuită, iar participanții la eveniment sunt rugați să poarte mască de protecție și să respecte regulile de distanțare socială.

 

În anul 2019, Cultură’n Șură a fost în mijlocul comunităților din Slimnic și Arpașu de Sus cu spectacolul ”Doctor fără voie” de Moliere, la care au participat mai bine de 500 de spectatori din ambele localități. Spectacolul „Experimentul” este o comedie plină de vervă care urmărește relația de prietenie surprinzătoare care se înfiripă între un magistrat și hoțul care i-a călcat pragul, sub excesiv de atenta supraveghere a femeii de serviciu. Din distribuție fac parte actorii Marin Grigore, angajat al Teatrului Mic din București, cunoscut pentru rolurile sale din film și televiziune; Iulian Gliță, actor și profesor coordonator de ateliere de teatru în numeroase proiecte; actrița Florentina Năstase, dublu nominalizată drept cea mai bună actriță pentru rolurile sale din teatru și film.

 

Așa cum precizează organizatorii evenimnetelor, atelierul de teatru pentru copii are ca scop dezvoltarea memoriei, a spontaneității, a imaginației și a lucrului în echipă prin intermediul jocului, oferind totodată și câteva sfaturi practice pentru conduita în timpul spectacolului de teatru.

Atelierele vor fi susținute de actrița Ana Turos. Echipa proiectului este completată de dramaturgul Flavius Lucăcel.

 

„Teatru pe uliță” este un proiect demarat de asociația Cultură’n Șură și co-finanțat de AFCN care duce vara aceasta teatrul în 12 sate și comune din județele Dâmbovița, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Sălaj și Brăila. Urmăriți caravana Cultură’n Șură pe site-ul www.culturansura.ro sau pe pagina de socializare facebook.com/culturansura.

 

„Cultură'n Șură” este o organizație non-guvernamentală creată la inițiativa regizorului Victor Olăhuț al cărei principal obiectiv este promovarea și dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la cultură, cu scopul de a diminua diferențele de acest tip dintre comunitățile urbane și cele rurale. Din 2013 și până în prezent, asociația a prezentat gratuit 5 spectacole de teatru în peste 50 de localități rurale. S-au jucat mai bine de 70 de spectacole pentru mii de spectatori care au văzut pentru prima dată chiar în sânul comunității lor piese de teatru clasice sau contemporane.

 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

Parteneri: Primăriile și bibliotecile comunelor Slimnic și Arpașu de Jos, Sibiu, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, EduCab România, Tur Cento Trans, ArkMedia Advertising

Partener media: Spotmedia.ro

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest